Stardust- sisustusveistosOn erityisesti sisustuselementiksi suunniteltu yksilöllinen taide-esine, jota on valettu pienimuotoisesti sarjana.

Sisusta luovasti


Anna tunnelman viedä


Monet modernit kodit ovat hyvin riisuttuja ilmeeltään. Harva koti enää sisustaa seinänsä aidoin maalauksin ja pöydillä on koriste-esineinä massatuotantona tehtailtuja esineitä, jos niitäkään. Tuntuu siltä kuin ihmiset eivät uskaltaisi enää sisustaa oman näköiseksi kotiaan, vaan mallia otetaan sisustuslehtien esikuvista. Minulle sisustaminen kuitenkin on ensi sijassa asunnon "sisustumista" eli sitä että koti sisustuu ajan myötä omistajansa näköiseksi. Tämä on päinvastainen tapa kuin mitä kovasti suositaan eli: Mene ja sisusta kotisi kerralla uuteen uskoon! Mielestäni asunnon "sisustuminen" on lempeämpi tapa ja sanoisinko "aidompi" sellainen.

Hello world
Hello world

KIPSISTÄ MATERIAALINA


Kipsi eli kalsiumsulfaatti on luonnollinen mineraali, jota esiintyy suurimmassa osassa maailmaa. Kipsiä esiintyy sedimenttikerrostumissa samoissa paikoissa kuin kalkkikiveä, liuskeita ja savea. Puhtaanvalkoista ja hienorakeista kipsiä sanotaan alabasteriksi.


Stardust- veistokset on tehty käsin perinteisellä kuvanveisto- menetelmällä. Veistoksesta on tehty ensin savi- malli, josta on otettu muotti, jonka sisään lopullinen työ on valettu aidolla materiaalilla; kipsillä. Sisustusveistoksissa ei koskaan käytetä muovisekoitteita. Veistoksen patina on aikaan saatu perinteisellä menetelmällä käsin siseloimalla – näin jokainen veistos on oma yksilönsä ja rakkaudella synnytetty. Koska jokainen työ tehdään käsin taiteilijan itsensä toimesta, veistosten kokonaismäärä jää siten pieneksi. Voidaankin puhua, vielä toistaiseksi, pienimuotoisesta sarjatuotannosta.

Hello world
unsplash